Központi ünnepségek - 2011

A 300 éves évforduló központi ünnepségeire 2011. október 21-22-én került sor. Az első nap délelőtt az iskolában rendkívüli tanítási napot tartottunk, amelyen a diákok és érdeklődők beszélgetéseken vehettek részt, melyek résztvevői és moderátorai is volt lovassysok voltak, a művészetek a sport, a politikai élet területéről. Ezt követően sikeres életutakkal ismerkedhettünk meg. A délután folyamán ünnepi gálaműsorral köszöntötték a művészeti élet jeles szereplői a 300 éves gimnáziumot.

A második napon a protokollrendezvényeké volt a főszerep. A várbeli ünnepi szentmise után az iskola volt épületének falán avattunk emléktáblát, majd az iskola jelenlegi épületében folytatódtak a rendezvények. Magyarország Kormánya nevében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes – egykori diákunk -, Veszprém város nevében Porga Gyula polgármester köszöntötte a résztvevőket. Ünnepi beszédet Urbán József, a Piarista Rend rendfőnök-helyettese mondott. Az ünnepséget a lovassys diákok ünnepi műsora színesítette.

A délelőtt folyamán két könyvet mutattunk be: Lichtneckert András–Tölcséry Ferenc: A Veszprémi Piarista Gimnázium története az alapítástól az államosításig és az Asztalos István tanár úr által írt és szerkesztett Jubileumi évkönyvet.

A könyvbemutatókat a megújult és jelentősen kibővített iskolatörténeti kiállítás megnyitása követte.

Kérjük, válasszon a baloldali almenüpontok közül!